czwartek, 13 marca 2014

Muszle makaronowe nadziewane pieczarkami.


Świetne danie  na wszelakie imprezy bo wygląda zjawiskowo ,
świetne  na ciepło ,
świetne na zimno ,
po prostu ŚWIETNE pod każda postacią :)

I jeszcze prostota tego dania sprawia ,ze powala na kolana .


Wydaje się być czasochłonne ale wcale takie nie jest , robi się w zaledwie kilkanaście minut plus oczywiście czas zapiekania .


Muszle makaronowe Czanieckie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
w tym  czasie na patelni roztapiamy łyżkę margaryny i dodajemy drobno posiekaną cebulkę , kiedy cebulka  jest już lekko zrumieniona dodajemy drobno pokrojone pieczarki ok 40dkg ,
solimy , pieprzymy i dusimy aż  będą miękkie a nadmiar wody odparuje ,
 muszle napełniamy farszem pieczarkowym ,
układamy w naczyniu do zapiekania posypujemy startym parmezanem i zapiekamy kilkanaście minut , GOTOWE !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz