czwartek, 13 marca 2014
Muszle makaronowe nadziewane pieczarkami.
Świetne danie na wszelakie imprezy bo wygląda zjawiskowo ,
świetne na ciepło ,
świetne na zimno ,
po prostu ŚWIETNE pod każda postacią :)
I jeszcze prostota tego dania sprawia ,ze powala na kolana .
Wydaje się być czasochłonne ale wcale takie nie jest , robi się w zaledwie kilkanaście minut plus oczywiście czas zapiekania .
Muszle makaronowe Czanieckie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
w tym czasie na patelni roztapiamy łyżkę margaryny i dodajemy drobno posiekaną cebulkę , kiedy cebulka jest już lekko zrumieniona dodajemy drobno pokrojone pieczarki ok 40dkg ,
solimy , pieprzymy i dusimy aż będą miękkie a nadmiar wody odparuje ,
muszle napełniamy farszem pieczarkowym ,
układamy w naczyniu do zapiekania posypujemy startym parmezanem i zapiekamy kilkanaście minut , GOTOWE !!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz